Zeven varkens gewond bij brand in varkensstal

12/06/17 om 07:40 - Bijgewerkt om 09:45

Bij een brand in de Dorpplaats in Wulpen zijn zondagmiddag zeven varkens gewond geraakt. Het vuur ontstond nadat een plastiek zeil vuur had gevat bij contact met een TL-lamp. "Ik ben zelf beginnen blussen en kon zo erger voorkomen. De gewonde dieren zijn nog perfect levensvatbaar en worden door de dierenarts verzorgd", zegt de eigenaar.

Zeven varkens gewond bij brand in varkensstal

De brandweer had alles snel onder controle. © JT

Het vuur ontstond even na 15 uur. De eigenaar was op dat moment niet aanwezig op zijn domein. In totaal verblijven er 2.000 varkens in verschillende stallen. "Gelukkig kwam ik net op tijd toe en merkte ik het vuur op", zegt de eigenaar. De man begon in afwachting van de brandweer zelf te blussen. Eenmaal aangekomen hadden de brandweerlui alles snel onder controle. Zeven varkens raakten verbrand, maar zonder levensgevaar. De schade bleef beperkt tot één stal. "Als ik iets later was thuisgekomen, was de ravage waarschijnlijk groot geweest", besluit de eigenaar.

(MM)

Het vuur ontstond in de stal aan het plastiek zeil.

Het vuur ontstond in de stal aan het plastiek zeil. © MM

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!