Zeven brandweerkorpsen ter plaatse voor industriebrand in Ichtegem

Redactie KW

Langs de Oostendesteenweg in Ichtegem is dinsdagmorgen een industriebrand ontstaan. Maar liefst zeven brandweerposten kwamen ter plaatse.

De brand ontstond rond 9 uur bij NV Fapro, een verwerker en producent van dierlijke bijproducten. “In een van de ketels is accidenteel vuur ontstaan. De brandhaard was snel onder controle. Doordat de afdelingen van het bedrijf verbonden zijn met leidingen moet de brandweer controleren waar het vuur zich kan verspreid hebben”, zegt Annemie Wittesaele, woordvoerder van de lokale politie Kouter.

Maar liefst zeven brandweerposten kwamen ter plaatse: Gistel, Torhout, Brugge, Kortemark, Koekelare, Oostende, en Lichtervelde. De toegang tot het bedrijf werd afgesloten. De vrachtwagens die kwamen leveren of ophalen moesten zich parkeren langs de weg. Doordatde bluswerken op het bedrijventerrein gebeuren was er geen verkeershinder op de Oostendsesteenweg. De lokale politie Kouter bleef ter plaatse zodat alles veilig verliep bij het in- en uitrijden van de brandweer. Niemand raakte gewond.

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier