Zelfs parking niet veilig voor stormwind in Torhout

20/11/16 om 17:06 - Bijgewerkt om 17:04

Ook in Torhout is de stormwind zondag flink tekeer gegaan. Groenhovebos werd voor de veiligheid voor wandelaars afgesloten, maar niét de grote parking bij het bos. En net dáár verpletterde een boom een racefiets.

Zelfs parking niet veilig voor stormwind in Torhout

De boom velde een gestalde racefiets op de parking bij Groenhovebos. © Foto JS

Gelukkig zat er niemand op de fiets en evenmin bevond er zich iemand op de parking, toen de boom op de tweewieler viel. De waardevolle fiets van het Italiaanse merk Montana stond netjes in het voorziene fietsrek aan de rand van de parking gestald en kreeg de boom met volle kracht over zich heen. Gevolg: hij werd volledig vernield.

Daags voordien geboortebomen geplant

Daags voordien waren er langs de nabije Bosdreef nog zeventig zogenoemde geboorteboompjes aangeplant. Die werden op initiatief van het stadsbestuur en de Gezinsbond in de berm gezet door de Torhoutse ouders die het voorbije jaar een kindje hebben gekregen. Het ging om zeventig zuilvormige iepen. Die plantactie had - daags vóór de storm van zondag - bij toeval ook met een storm te maken, met name die van augustus 2015. Toen raasde de wind met volle kracht door Groenhovebos en veroorzaakte heel wat schade aan de bomen en in de omliggende straten. De oude populieren die de Bosdreef flankeerden, werden op dat moment zo zwaar toegetakeld, dat ze gerooid moesten worden. En dus was de geboorteboomactie het ideale moment om de dreef in ere te herstellen.

Gevolgen hadden dramatisch kunnen zijn

De net geplante geboortebomen bleven tijdens de zondagse storm goed overeind, op enkele door de wind scheef geblazen exemplaren na. Ook het geboorteboompje van Arthur, het 2,5 maanden jonge zoontje van waarnemend burgemeester Kristof Audenaert en zijn vrouw An Segaert, trotseerde probleemloos de storm.

Aan wie de fiets toebehoort die zondag door de vallende boom vernield werd, is voorlopig niet bekend. Gelukkig bleef alles bij materiële schade. Hadden er zich op dat noodlottige moment mensen op de parking bij het bos bevonden, dan had dat dramatische gevolgen kunnen aannemen.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!