Zeilers redden drenkeling uit zee voor kust van Oostende

Redactie KW

Voor de kust van Oostende is donderdagmorgen een drenkeling uit zee gered. Zeilers merkten de 40-jarige man op en tilden hem aan boord. Hij vertoonde ernstige onderkoelingsverschijnselen.

De hulpdiensten kregen rond 9.30 uur de oproep binnen dat er een drenkeling in zee was. Het waren zeilers van een zeilschip uit Nederland die ongeveer een kilometer voor de kust van Oostende de man hadden opgemerkt. Ze verwittigden het Maritieme Reddings- en Coördinatiecentrum (MRCC) in Oostende, dat meteen een reddingsactie opstartte.

De reddingsboot ORKA van DAB Vloot en het patrouilleschip Castor van de Belgische Marine, dat toevallig in de buurt was, gingen ter plaatse. In afwachting van de komst van de hulpdiensten slaagden de Nederlandse zeilers erin om de drenkeling aan boord te helpen. Daar kreeg hij wat later de eerste zorgen toegediend door de hulpverleners. Het slachtoffer werd onder begeleiding naar de Oostendse haven gebracht. Daar werd hij met ernstige onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis overgebracht.

Wat er precies is fout gelopen in zee is niet duidelijk. De man is vermoedelijk gaan zwemmen in zee, maar raakte wat later in de problemen toen hij afdreef. Zijn toestand bleek achteraf, gezien de omstandigheden, mee te vallen. Kort na de eerste zorgen mocht de 40-jarige man het ziekenhuis al verlaten.

(DJ – Foto DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier