Zaakvoerder en poetsvrouw naar ziekenhuis na brand bij houtzagerij in Moen

Zowel de brandweer van Avelgem als die van Anzegem kwamen ter plaatse. © RRZ
Redactie KW

De brand in de woning bij een houtzagerij in Moen is intussen geblust. Dat bevestigt de brandweer van brandweerzone Fluvia.

In een woning bij een houtzagerij in de Steenbakkerstraat in Moen is donderdagnamiddag een brand ontstaan. Toen de brandweer aankwam bij het bedrijf, sloegen de vlammen al door het dak.

De vader van de eigenaar had aan de overkant rook opgemerkt aan het dak. De bewoner probeerde samen met de poetsvrouw de brand te bestrijden met water uit de badkamer in afwachting van de komst van de brandweer.

De korpsen van Avelgem en Anzegem kwamen ter plaatse en hadden de brand snel onder controle.

Brandweeroefening op plaats van de brand

Met twee ladderwagens, twee autopompen en een tankwagen kon de brandweer de brand uiteindelijk blussen.

Brandweer Deerlijk kwam met een elevator ter plaatse om veiligheidshalve enkele dakpannen te verwijderen om te kijken of het niet verder brandde onder de pannen. Er kwam ook een ambulance ter plaatse, aangezien zowel de eigenaar als de poetsvrouw rook hadden ingeademd. Ze kregen ter plaatse zuurstof toegediend, waarna men hen veiligheidshalve meenam naar het ziekenhuis om het zuurstofgehalte in hun bloed te controleren. Niemand raakte gewond.

De voorbije jaren was de plaats van de brand al drie keer de locatie van een brandweeroefening, zodat de brandweerlui een goede kennis hadden van de locatie in de nabijheid van de Imogsite in Moen.

(Belga/RRZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier