Woning in Staden gaat in vlammen op, bewoner kan zich net op tijd uit de voeten maken

Redactie KW

Wat begon als een kleine schouwbrand is uitgedraaid tot een zware uitslaande woningbrand langs de Kasteelstraat in Staden.

Een man was achteraan met enkele vrienden toen hij een brandgeur bemerkte en in de woonkamer ontdekte dat de schouw heel warm aanvoelde. Iets later kwamen de vlammen al uit de schouw en het vuur verspreidde zich vliegensvlug in de woonkamer. De bewoner, een alleenstaande man met twee kinderen, probeerde nog om zelf het vuur te doven, maar dit lukte niet. Hij had nog net de tijd om zichzelf in veiligheid te brengen.

In enkele minuten stond de woonkamer in lichterlaaie. De korpsen van Westrozebeke, Staden en Roeselare kwamen ter plaatse om het vuur te bestrijden, maar door de wind wakkerde het vuur aan en kon men nog enkel de aanpalende woningen van het vuur vrijwaren.

De bewoner verkeerde in shock en kreeg ter plaatse medische assistentie. Hij kan terecht bij familie. Burgemeester Francesco Vanderjeugd kwam ter plaatse. De woning werd totaal vernield. De brandweer bleef nog ter plaatse om na te blussen. Naar de oorzaak tast men in het duister.

(JB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier