Woning in Kooigem onbewoonbaar na hevige brand

Redactie KW

Een brand in de Molentjesstraat veroorzaakte aanzienlijk veel schade. Ondanks het adequate ingrijpen van de brandweer werd de woning, die in een bedrijfspand is ingericht, onbewoonbaar verklaard. “Ik ben blij dat er geen gewonden zijn”, zegt Dirk Mariën, die op de eerste verdieping woont.

In het getroffen gebouw is op de eerste verdieping een appartement onderbracht, terwijl op de begane vloer enkele bedrijven zijn gevestigd. Schrijnwerker Dirk Mariën huurt het appartement op de eerste verdieping en woont er alleen.

Schade

“Op het ogenblik van de brand was ik niet thuis”, verklaart hij. “Een kennis belde me op om het nieuws te vertellen. In mijn appartement is er aanzienlijke waterschade en eerder beperkte brandschade, want de brand situeerde zich vooral in de dakconstructie van het gebouw. Ook op de benedenverdieping van het gebouw, is er helaas aanzienlijke waterschade. De schade loopt hierdoor al gauw op in de duizenden euro.”

Maandagavond werd de brandweer opgeroepen voor een industriebrand. “Het was rond 20 uur de we de oproep kregen. Ter plaatse merkten we dat het om een deel van een bedrijfspand ging die ingericht was als appartement”, zegt brandweerofficier Luc Vancauwenberghe. De vlammen vonden een gretige prooi in het oude dak. Ploegen van de brandweerposten Kortrijk en Zwevegem werden uitgestuurd. “Bij aankomst stonden we voor een volontwikkelde brand en sloegen de vlammen al door het dak. Met een binnenaanval konden we de brandhaard snel bedwingen”, aldus nog de officier.

Materiële schade

“De herstellingswerken zullen wellicht maanden in beslag nemen”, duidt Dirk. “Gelukkig kan ik ondertussen bij mijn ouders terecht en zal de verzekering voor mij de komende weken een geschikt appartement zoeken. Al bij al ben ik blij dat er niemand thuis was op het ogenblik van de brand en gewond raakte, de rest is materiële schade.” Bij de blussingswerken zelf raakte een brandweerman lichtgewond. Hij werd door een ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier