Woning Gistelse burgemeester onbewoonbaar na nachtelijke brand

© DJ
Redactie KW

In het huis van de Gistelse burgemeester Bart Halewyck en zijn vriendin Katelijne Vanderbeke is woensdagnacht brand uitgebroken. De woning langs de Kaaistraat is onbewoonbaar. Ook het eethuis dat Katelijne twee maanden geleden opende, moet tijdelijk dicht.

De brand ontstond rond 0.20 uur in eethuis Amarant, dat zich op de benedenverdieping van het huis bevindt. Het was Katelijne die hevige rookontwikkeling opmerkte en de hulpdiensten verwittigde. “Ze kwam thuis van een opdracht, toen ze het eethuis onder de rook zag”, vertelt Bart Halewyck. De burgemeester zelf was aan het slapen op de zolderverdieping. Katelijne verwittigde meteen de hulpdiensten en belde Bart op. “Ik word als burgemeester wel vaker wakker gebeld ‘s nachts voor een brand, maar niet in eigen huis”, reageert hij.

Ik ben de brandweer altijd dankbaar, maar nu misschien nog iets meer

De twee tienerzonen konden tijdig op eigen krachten de woning verlaten. Burgemeester Halewyck werd door de brandweer naar buiten geholpen. De brandweer was snel ter plaatse. De Kaaistraat ligt op amper 200 meter van de brandweerkazerne. “Door de hevige rook kon ik niet zelf naar beneden. Ik wachtte de brandweer op aan het venster. Ik had al een vluchtroute via het dak bekeken, maar de brandweer kon me uiteindelijk veilig naar beneden brengen. Ik ben de brandweer altijd dankbaar, maar nu misschien nog iets meer”, zegt burgemeester Halewyck.

Niemand raakte gewond bij de brand, maar de schade is aanzienlijk. Het eethuis zit onder het roet en zal voor onbepaalde tijd dicht zijn. “We moeten de schade nog opmeten. Een kast met borden in de zaak is volledig weggebrand”, zegt Halewyck. De woning is tijdelijk onbewoonbaar. Het gezin bracht de nacht door bij familie.

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier