Wingene maakt eindbalans op na storm: 102 miljoen euro schade

Redactie KW

De gemeente Wingene heeft de eindbalans opgemaakt van de schade die de pinksterstorm heeft veroorzaakt. Alles samengeteld komt de totale schade neer op het duizelingwekkende bedrag van 102 miljoen euro.

Tien dagen na de zware hagelstorm heeft Wingene zijn dossier klaar voor de gouverneur. Maar liefst 3.000 gebouwen in Wingene en deelgemeente Zwevezele liepen schade op. Voor gewone gezinswoningen komt de gemiddelde schade op 5.500 euro per woning, goed voor 16,5 miljoen euro in totaal. Ook 300 bedrijven liepen schade op, goed voor 250.000 euro per bedrijf of een totaal van 75 miljoen euro.

En uiteraard liepen ook heel wat auto’s schade op, daar kan je niet naast kijken als je tegenwoordig door Wingene rijdt. Maar liefst 3.500 wagens hebben gebarsten ramen of putten in de carrosserie. 2.800 wagens zijn Wingense auto’s, 700 komen van buiten de gemeente. De gemeente rekent dat de herstelling van de gemiddelde wagen 3.000 euro zal kosten, goed voor 10,5 miljoen euro in totaal. “Als je alles samentelt komt de schade neer op 102 miljoen euro, dat is gigantisch”, aldus burgemeester Hendrik Verkest.

(RDC)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier