Wielervrienden zwaargewond door overstekende hond

© TLG
Redactie KW

Een overstekende hond zorgde ervoor dat drie Oostendse wielervrienden zwaargewond in het ziekenhuis belandden. Twee van hen zijn er erg aan toe. “Maar het baasje van die hond liet ons gewoon liggen. Puur vluchtmisdrijf”, zegt één van de vrienden.

Oostendenaars Franklin (64), Patrick (56) en John (72) gaan al sinds enkele jaren vaak samen fietsen. Nog nooit gebeurden er ongevallen. Tot vorige week dinsdagavond een overstekende hond hen lelijk ten val bracht. “Die hond liep plots de straat over”, vertelt Patrick Devriendt. “Ik reed eerst en kon niet anders dan vol in de remmen gaan.” Zijn twee kameraden volgden kort achter hem en knalden pardoes op elkaar. De drie wielertoeristen kwakten samen op het asfalt van de Cleyemeerweg in Leffinge.

Meer dan een jaar buiten strijd

En de letsels bleken niet min. Vooral Franklin en Patrick kwamen gehavend uit de valpartij. Die eerste brak zijn schouder op drie plaatsen en liep een neusbreuk op. De tweede liep een zware bekkenbreuk op. Meer dan een week na het ongeval liggen de twee nog steeds in het ziekenhuis. “In kamers naast elkaar”, zegt Franklin, die pas geopereerd werd. “Ik mag bijna naar huis, maar Patrick zal hier nog een tijd moeten blijven.” De revalidatie die de twee te wachten staat is niet min. Franklin is meer dan een jaar buiten strijd. Hij baat samen met zijn vrouw de bekende hoedenwinkel Jacqueloot in Oostende uit. “Maar ik heb nu een schouderprothese sinds het ongeval”, zegt hij. Voor zijn kameraad Patrick wordt het snel een half jaar revalideren. “Een bekkenbreuk opereren ze niet, dus ik moet geduldig afwachten. Snel gebeurd, traag genezen”, zegt hij.

Een bekkenbreuk opereren ze niet, dus ik moet geduldig afwachten

De drie vrienden zijn vooral misnoegd over de manier waarop het baasje van de hond met het ongeval omging. “Wij lagen daar totaal ontredderd op de grond”, zegt Franklin. “Zonder helm was dit trouwens echt veel erger afgelopen. Die vrouw zou de hulpdiensten bellen, maar heeft dat uiteindelijk nooit gedaan.” Volgens Patrick zette ze het nadien zelfs op een lopen. “Ze ging zogezegd hulp halen, maar achteraf hoorden we dat ze helemaal geen hulpdiensten gebeld had“, zegt hij. “Ik riep haar nog na dat ze met onze gsm kon bellen. Maar ze liep alleen maar sneller. Uiteindelijk belde een automobilist die ons wat later zag liggen de hulpdiensten.”

Vluchtmisdrijf

De drie vrienden lanceren nu een oproep om de vrouw in kwestie te traceren. Volgens hen gaat het om vluchtmisdrijf. “Als je zoiets zou doen na een ongeval met een wagen word je vervolgd“, klinkt het. “Die vrouw had echt anders moeten reageren.” Volgens Patrick en Franklin ging het om een grote bruine hond. “Een jachthond. Maar een ras waar er volgens mij niet veel van in Leffinge rond lopen. Ik hoop dat iemand weet om wie het gaat en de politie verder inlicht”, zegt Patrick.

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier