Grote verslagenheid na overlijden triatleet Kenneth Neyt uit Brugge

Redactie KW

Vrijdag vond er in Markegem een dramatisch ongeval plaats waarbij de 40-jarige Kenneth Neyt het leven liet.

Het dramatische ongeval gebeurde vrijdagnamiddag op het kruispunt aan de Kruisstraat in Markegem. Het kwam tot een aanrijding tussen Kenneth Neyt, een 40-jarige triatleet uit Assebroek, en een wagen. De hulpdiensten kwamen vlug ter plaatse.

Al vlug werd duidelijk dat hij er erg aan toe was. Hij werd in zeer kritieke toestand overgebracht naar het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt. Daar overleed hij aan zijn verwondingen. De lokale politie en het parket deden de nodige vaststellingen.

Grote verslagenheid na overlijden triatleet Kenneth Neyt uit Brugge

Kenneth Neyt zette dit jaar alles in het werk voor zijn tweede deelname aan de Iron Man van Hawaï, dit najaar. Zijn eerste deelname was in 2013.

Kenneth, bediende in een Brugs bedrijf, deed in 2005 zijn eerste triatlon. Hij kwam toen over van de squashsport. Vier jaar later deed hij in Frankfurt zijn eerste Iron Man, nog eens een jaar later miste hij in Klagenfurt op tien minuten een slot voor Hawaï. Na een sabbatjaar kwam de kwalificatie er dan toch voor de Bruggeling, in juli 2013 in Frankfurt. Zijn eindtijd was 9u13’48”, goed voor een zesde plaats in zijn leeftijdscategorie.

Iron Man

Kenneth zijn grootste wens was om er nog eens terug te keren. In 2016 trok hij naar de Iron Man van Wales, waar hij twaalfde overall werd en zijn age group won,meteen goed voor een tweede deelname in Kona.

Maandag zou hij met het Triatlon Brugge Team deelnemen aan het Belgisch ploegenkampioenschap in het Waalse Doornik. Zijn club Triatlon Brugge Team houdt deze avond met de clubleden ter nagedachtenis een stil moment. Er zal dan beslist worden of ze aan het BK in Doornik zullen deelnemen. “De verslagenheid is groot, maar we willen alsnog bekijken om de start te nemen, eventueel als eerbetoon aan Kenneth“, stelt Rudy Moerman als lid van TBT. “Onze club besliste dat alle vier de teams op het BK zullen starten. De masters, waar Kenneth deel van uitmaakte, zal als laatste TBT-team starten, om de andere leden de gelegenheid te geven om samen als eerbetoon en ter nagedachtenis over de eindmeet te komen.” (ACR/NS/ foto Nele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier