Wielertoerist breekt bekken na slippartij op olievlek in Ruddervoorde

Redactie KW

De man legt klacht neer tegen onbekenden.

Een 50-jarige wielertoerist uit Assebroek heeft zondag een bekkenbreuk opgelopen toen hij samen met zijn 72-jarige vriend uitgleed over een oliespoor in de Sijslostraat in Ruddervoorde.

Patrick De Clerck (50) reed afgelopen weekend samen met enkele wielervrienden van wielerclub De Breydelzonen uit Assebroek richting Veldegem toen het fout liep. “Ik hoorde mijn vriend plots tegen het asfalt smakken. Toen ik achterom keek, gleed ik zelf onderuit. Ik kon niks doen om de valpartij te vermijden”, getuigt Patrick vanop zijn ziekenhuisbed. “Ik voelde meteen dat ik iets gebroken had en kon niet meer bewegen.” De hulpdiensten kwamen ter plaatse en brachten de wielertoerist over naar het ziekenhuis. Daar stelden de dokters een bekkenbreuk vast. Daarnaast liep hij ook heel wat schaafwonden op.

“De weg was echt spekglad. De bekkenbreuk moet gelukkig niet geopereerd worden. Mijn vriend kwam er vanaf met een ribbreuk”, aldus Patrick. “De eerstvolgende zes weken mag ik niet op mijn been lopen. Het worden nog lastige tijden.” De brandweer kwam ter plaatse om het oliespoor na de valpartij te reinigen. Patrick zelf legde klacht neer tegen onbekenden. De komende tijd is hij werkonbekwaam.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier