Woordvoerder Hans Vanhaelemeesch van Jetair dodelijk aangereden in Vladslo

© BELGA
Redactie KW

Woensdagavond is een dodelijk ongeval gebeurd op het kruispunt van de Provinciebaan met de Houtlandstraat in Vladslo.

Een trekker van een vrachtwagen met een man uit Middelkerke aan het stuur, reed er een fietser aan. De omstandigheden waarin het ongeval is gebeurd, moeten nog nader worden onderzocht. Er zijn tegenstrijdige verklaringen over het traject dat de fietser volgde.

Woordvoerder Hans Vanhaelemeesch van Jetair dodelijk aangereden in Vladslo

De fietser van 54 jaar uit Aartrijke, Hans Vanhaelemeesch die woordvoerder was voor Jetair en Tui, kwam zwaar ten val en kwam onder de trekker terecht. De MUG-dienst van het ziekenhuis van Torhout kwam ter plaatse, maar kon niets meer doen om de man te redden. De brandweer van Diksmuide zette een tent op en beveiligde de plaats van de aanrijding voor het onderzoek. Er kwam geen deskundige ter plaatse.

“De TUI-directie en alle collega’s delen in de rouw van zijn echtgenote, kinderen en familie”, meldt zijn bedrijf in een persbericht. “We zijn in gedachten bij hen en bieden hen ons oprechte medeleven aan. We verliezen met Hans een gepassioneerde, getalenteerde collega. Een vriendelijke en toegewijde man.”

De 54-jarige Hans Vanhaelemeesch werd nog niet lang geleden aangesteld als Chief Communications Officer bij TUI België. In die hoedanigheid was hij verantwoordelijk voor de communicatie en de aanstelling van de communicatieteams in België, Nederland en Frankrijk.

Hans was getrouwd en vader van twee dochters. Hij begon zijn loopbaan bij Jetair in 1988.

Altijd aanspreekbaar

Onze KW-medewerker voor toerisme Peter Soete reisde diverse keren met Hans Vanhaelemeesch. “Hij was altijd aanspreekbaar. Vakantie of geen vakantie, we konden altijd met vragen over Jetair en Tui bij Hans terecht”, vertelt Peter Soete.

“Hans was heel plichtbewust en ernstig, maar waar het kon en waar het paste aarzelde hij niet om gesprekken met zijn typische droge humor te larderen. Het was zeer aangenaam werken met hem,” vertelt Peter Soete.

“Hij was bezeten door luchtvaart: hij kende de cijfers, hij kende de vliegtuigen. Als TUI of Jetair nieuwe vliegtuigen kocht, dan was hij er altijd bij als ze de toestellen gingen ophalen. Tijdens persreizen zochten de luchtvaartfreaks onder de journalisten graag het gezelschap van Hans op. En hij kon als geen ander de toeristische trends uit statistieken en cijfers lezen“, weet Peter Soete.

Feeling

Ook Luc Glorieux, grote man bij Busworld, kende Hans goed. “Ik ken hem al een dertigtal jaar, van toen hij als jonge twintiger de opleiding tot reisleider volgde aan Syntra. Ik ga toen les aan hem en toen al was duidelijk dat hij een mooie toekomst had“, vertelt Luc. “Door die opleiding is hij dan bij Jetair beland, wat oorspronkelijk een autocarbedrijf was.”

“Daar heeft hij dan carrière opgebouwd. Hij had een bepaalde feeling en kon de tendensen perfect inschatten. Hij wist bij wijze van spreken wat er vijf jaar later van toepassing zou zijn. Je kon er ook perfect mee in dialoog gaan. Toen ik nog professioneel actief was, liepen we elkaar regelmatig tegen het lijf. Nu ben ik met pensioen en was het contact een stuk minder. Sowieso is het tragisch wat er gebeurd is.”

INTERVIEW HANS VANHAELEMEESCH.pdf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier