West-Vlaming kan spookrijder in Nederland net ontwijken

Redactie KW

Een spookrijder heeft donderdag op wegen in de Nederlandse provincie Brabant tal van bestuurders de daver op het lijf gejaagd.

Een 34-jarige bestuurder sloeg bij een controle op de A59 bij Terheijden – in de buurt van Breda – op de vlucht. Wat volgde was een dolle politieachtervolging over verschillende snelwegen in Brabant. Al spookrijdend bracht de man – die zonder nummerplaat reed – verschillende mensenlevens in gevaar op de A59, A16 en A17.

Ook een 26-jarige man uit West-Vlaanderen moest ijlings uitwijken. In de auto bevonden zich ook zijn vader en zijn vriendin. Eenmaal thuis kwam bij de West-Vlamingen “het besef dat we die middag aan de dood zijn ontsnapt”, zo werden ze geciteerd in het AD. “Het is een wonder dat er niemand gewond is geraakt.”

Na een lange politieachtervolging botste de spookrijder uiteindelijk tegen de vangrail. Agenten zetten hun voertuig voor de vluchtauto, zodat hij niet verder kon rijden. Bij die actie raakte ook het politievoertuig de vangrail. Beide voertuigen raakten beschadigd en moesten worden getakeld. De spookrijder is gearresteerd.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier