West-Vlaamse stadsdiensten begeleiden slachtoffers van storm

Redactie KW

Verschillende stads- en gemeentediensten in West-Vlaanderen staan klaar om slachtoffers van schadegevallen door de storm van zaterdagavond op te vangen.

In Kortrijk is er een hulppost geopend, Tielt richtte een coördinatiecel op en andere steden en gemeenten informeren de bewoners via politie of brandweer. Nu de schade duidelijk wordt na de storm van afgelopen zaterdag die vooral West-Vlaanderen raakte, blijven heel wat mensen achter met tal van vragen. Dat blijkt onder meer in Kortrijk, waar een container werd omgevormd tot hulppost voor iedereen die vragen heeft.

“Vanmorgen om half negen stonden er al een twintigtal mensen”, stelde burgemeester Vincent Van Quickenborne vast. “Er zitten onder meer mensen van de politie en brandweer en proberen vragen over onder meer de verzekering te beantwoorden. Onze stadsdiensten gaan ook langs bij mensen met schade om foto’s te nemen. Het is belangrijk om onze burgers bij te staan, en de hulp tot bij hen te brengen.”

Jurist

In Tielt is maandagochtend een steunpunt opgericht met onder meer een jurist en verzekeringsspecialist. “De inwoners krijgen een brief, waarin staat bij wie ze terecht kunnen voor alle informatie, plus een aantal handige tips”, zegt burgemeester Els De Rammelaere. “Ook wij kregen al een tiental meldingen van mensen met vragen binnen. Mensen kunnen best zo snel mogelijk schade melden”

In Wevelgem heeft het gemeentebestuur alle nodige info gebundeld op de gemeentelijke website.

Gouverneur

Verschillende steden en gemeenten zullen alle informatie bundelen in een dossier en dat doorgeven aan de gouverneur. “Hij verblijft momenteel in het buitenland, maar hij zal er alles aan doen om deze storm te laten erkennen als natuurramp”, zegt burgemeester Van Quickenborne. Die procedure kan echter een paar jaar aanslepen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier