Werknemer (57) komt om het leven door elektrocutie

Een 57-jarige werknemer uit De Haan kwam om het leven in de Oostendestraat in Torhout. © (Foto JVM)
Redactie KW

Het dodelijke arbeidsongeval gebeurde in de Oostendestraat in Torhout.

In de Oostendestraat in Torhout, ter hoogte van huisnummer 260, is woensdagmorgen omstreeks 11.15 uur een 57-jarige man, die werkte bij een onderaannemer van Infrax, om het leven gekomen. “In de Oostendestraat wordt momenteel de elektriciteit heraangelegd”, vertelt Annemie Wittesaele van Politiezone Kouter. “De man was in een put bezig om de huizen en winkels te verbinden aan de nieuw geplaatste elektriciteitskabels. Daarbij raakte de werknemer, een 57-jarige man uit De Haan, geëlektrocuteerd. De hulpdiensten probeerden de man nog te reanimeren, maar dat is niet gelukt.”

Parket en wetsdokter ter plaatse

Omdat het eerst niet duidelijk was of het om een natuurlijk overlijden dan wel om elektrocutie ging, werd het parket en een wetsdokter ter plaatse geroepen. Die laatste stelde meteen vast dat het om elektrocutie ging.

De elektriciteit in de Oostendestraat werd voor 200 meter – 100 meter aan de ene zijde en 100 meter aan de andere zijde – afgesloten zodat de hulpdiensten, de politie en het parket veilig hun werk konden doen.

(ON)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier