Weggeblazen feesttent berokkent veel schade in Hertsberge

Een feesttent in de Wastinestraat die nog opgesteld stond van het wijkfeest van de dag voordien werd weggesleurd door de wind. © PHIH
Redactie KW

Tijdens de storm van zondagmorgen ging een feesttent in de Wastinestraat de lucht in. De kop van een straatverlichting werd geraakt, brak af en kwam op de geparkeerde auto van de familie Colpaert terecht.

Een feesttent in de Wastinestraat die nog opgesteld stond van het wijkfeest van de dag voordien en de betonblokken die voorzien waren om de tent vast te leggen werden weggesleurd door de wind. De kop van een straatverlichting werd geraakt, brak af en kwam op de geparkeerde auto van de familie Colpaert terecht. De tent zelf kwam op het dak van de woning van de onfortuinlijke Colpaert terecht waar verschillende dakpannen naar beneden kwamen en alweer schade aanrichtten aan de onderstaande veranda.

“Het was rond vijf uur dat mijn man opgeschrikt werd door het vele lawaai tussen het donderen en bliksemen door”, vertelt echtgenote Vera Van Pottelberghe. “Schepen Luc Vande Caveye was hier één van de eersten om ons te helpen en de nodige raad te geven. Sowieso zal de schade die het straatlicht aan onze auto veroorzaakte door de verzekering van de gemeente vergoed worden. Wie de schade veroorzaakt door de weggewaaide tent zal betalen, is nog onduidelijk. Het feestcomité was alleszins niet verzekerd tegen zo’n ontij. Wordt ongetwijfeld vervolgd. Ons baart ook de waterhuishouding van deze wijk zorgen. De straten stonden vanochtend helemaal blank. En zeggen dat er plannen uitgewerkt zijn om nog meer water o.a. vanuit de Breeweg te leiden naar een nog te bouwen kleine waterzuiveringsinstallatie achter onze huizen.”

PH

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier