Wateroverlast in kelders van verschillende gebouwen in Blankenberge

Redactie KW

In verschillende gebouwen in de Langestraat en Kerkstraat in Blankenberge loopt er sinds kort water binnen in de kelders.

Vooral in residentie ‘Scarphout’ in de Langestraat sijpelt het water snel binnen. De oorzaak is een lek in de waterleiding dat voorlopig nog niet gedicht raakt. Bij watermaatschappij Farys bevestigen ze het probleem. “Aanvankelijk werden we opgeroepen voor waterinsijpeling in een kelder in de Langestraat. Die had echter niets te maken met ons leidingwater. Toevallig kwamen we net op dat moment wel een lek even verderop in de straat op het spoor. Het lek bevindt zich op een aansluiting. Begin volgende week zullen we aan de herstelling beginnen”, klinkt het.

Ook in de Kerkstraat zijn er kleine problemen. Al is er nergens sprake van grote wateroverlast. Opvallend is dat beide straten recent werden heraangelegd en er eerder problemen waren met de gasaansluiting. Of er ook nu een verband is tussen de wegenwerken en het waterlek, kan niet bevestigd worden. Het probleem wordt nog verder onderzocht.

(MM – Foto MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier