Waterleiding springt in Rodenbachwijk in Roeselare

In een mum van tijd stonden verschillende huizen blank. © (JBO)
Redactie KW

Zaterdagmorgen omstreeks 8.30 uur brak er grote paniek uit toen de waterleiding langs de Klokke Roelandstraat plotseling defect raakte.

Het water spoot metershoog en vloeide langs twee straten de huizen binnen. Op een kwartier tijd stonden de gelijkvloers van drie woningen volledig onder water. De bewoners kregen geen tijd om het water weg te krijgen. Alle meubels stonden een 30-tal centimeters in het water.

De brandweer van Roeselare kwam ter plaatse en zette zware pompen in om het water weg te krijgen, maar dit lukte niet altijd. Pas wanneer de Watermaatschappij ter plaatse kwam,kon men de grote kraan dichtdraaien en kreeg de wijk geen waterdruk meer. Volgens experts van de Watermaatschappij dateren deze waterleidingen uit de jaren vijftig toen de Rodenbachwijk werd gebouwd.

De zware regenval van de jongste weken is mede oorzaak van deze breuk waardoor de ondergrond niet meer stabiel is. De schade is groot. Het wordt een zware klus voor de verzekeringsmaatschappijen. Tijdens de hulpinterventie kon iedere bewoner van de getroffen huizen zich in veiligheid brengen.

(JBO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier