Wagen sleurt tramhokje mee bij ongeval in Zeebrugge

Als bij wonder raakte er niemand gewond. © TLG
Redactie KW

In Zeebrugge knalde een wagen het tramstation in de Strandwijk binnen. De twee inzittenden vluchtten weg. Omstanders achtervolgden hen en hielpen de politie zo een handje. De twee bleken onder invloed.

Het ongeval gebeurde dinsdag even na 17 uur in de Kustlaan in Zeebrugge. Een lichte bestelwagen kwam er vanuit Blankenberge en reed in de richting van Knokke, maar ter hoogte van de tramhalte Strandwijk verloor de bestuurder de controle over het stuur. Hij ging van de baan en reed het tramhokje binnen. Het hele hokje raakte vernield en werd door de aanstormende wagen meegesleurd.

Kusttram had net voordien passagiers opgepikt

De auto kwam uiteindelijk iets verderop tot stilstand. Ook de schade aan de kleine bestelwagen is aanzienlijk. Die is na de crash klaar voor de schroothoop. Als bij wonder raakte er niemand gewond. De kusttram had net voordien enkele passagiers opgepikt. Die stonden in het bewuste tramhokje te wachten. “Als dit even vroeger gebeurd was, zou het niet bij materiële schade gebleven zijn”, zegt een getuige. “Die auto crashte echt waar even voorheen die mensen op de tram stonden te wachten.”

De inzittenden lieten zich niet zonder slag of stoot arresteren, zodat de politie hen moest boeien

Opvallend: de twee inzittenden van het voertuig raakten bij het ongeval niet gewond. Meer nog, de twee zetten het op een lopen. Enkele omstanders zagen hoe ze weg vluchtten en zetten de achtervolging in. Zij hielden de politie constant op de hoogte van waar de daders precies waren. De toegesnelde politie kon hen dan ook snel vatten. Ze lieten zich echter niet zonder slag of stoot arresteren zodat de politie hen moest boeien. De twee bleken allebei onder invloed te zijn.

Geen hinder voor tramverkeer

Het tramverkeer ondervond geen hinder van het ongeval. “Onze technische diensten zijn wel ter plaatse om alles te controleren en om na te gaan of er geen defecten zijn”, zegt Inge Debruyne, woordvoerster van De Lijn. “Over het tramhokje op zich kan ik me niet uitspreken. Dat is eigendom van de stad Brugge. Zij zullen dus moeten bekijken wat daar verder mee moet gebeuren en wat er eventueel in de plaats kan komen.”

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier