Wagen rijdt aan hoge snelheid in op betonmixer op E40, passagier komt om het leven

Redactie KW

Donderdagmorgen omstreeks 2 uur gebeurde een dodelijk verkeersongeval op de autoweg E40 ter hoogte van Nieuwpoort in de richting van Jabbeke.

Een Franse personenwagen met drie inzittenden reed er tegen hoge snelheid in op de achterkant van een betonmixer. De klap moet enorm geweest zijn, want de stalen achterbumper van de vrachtwagen was volledig ingedeukt tot tegen de achteras. De personenwagen draaide door de klap om zijn as.

Drie ziekenwagens, de brandweer van Nieuwpoort en de MUG-dienst van het ziekenhuis van Veurne werden ter plaatse gestuurd. Voor de passagier op de achterbank, een jongeman van 25 jaar, kon geen hulp meer baten, hij stierf ter plaatse aan zijn verwondingen. Bij de passagier, die vooraan zat, en de bestuurder vielen nog één zwaar en een licht gewonde.

Brokstukken van beide voertuigen werden meters ver weggeslingerd. Een verkeersdeskundige werd ter plaatse gestuurd. Door het ongeval was de rechter rijstrook urenlang afgesloten, maar door het vroege uur was er weinig hinder.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier