Wagen met minderjarige lifters vlucht voor alcoholcontrole en crasht in wegenwerken

© DJ
Redactie KW

Op het kruispunt van de Northlaan en de Nieuwpoortsesteenweg in Oostende is maandagnacht een wagen gecrasht die gevlucht was voor een alcoholcontrole. Minstens drie inzittenden werden zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde iets na 2 uur. De Peugeot 207 met Franse nummerplaat werd bestuurd door een achttienjarige jongeman uit Le Roeulx. Samen met een minderjarige passagier werd hij aan de Adolf Buylstraat aangesproken door vier minderjarige meisjes uit Vlaams-Brabant. Zij vroegen en kregen een lift richting Westende. Daarna stapte ook nog een zeventienjarige Waalse vriendin van de bestuurder in. Twee Vlaamse meisjes sprongen even later uit de wagen toen ze in de Alfons Pieterslaan een politiecontrole in de gaten kregen.

Met de achterportieren nog open stoof de wagen aan hoge snelheid weg. Er zouden daarbij snelheden tot 160 kilometer per uur gehaald zijn. Een motard van de politie zette de achtervolging in. De wagen reed via de Petit Paris de Nieuwpoortsesteenweg in, reed door de wegenwerken en crashte ter hoogte van het kruispunt met de Northlaan. De chauffeur zette het op een lopen en kon voorlopig niet gevat worden.

https://www.youtube.com/watch?v=ZRjPSk5iT00

Omdat er sprake was van mogelijk vijf slachtoffers werd het medisch interventieplan afgekondigd. De brandweer en de politie bevrijdden uiteindelijk vier personen uit het verhakkelde voertuig. Minstens drie van hen liepen daarbij zware verwondingen op. Door het ongeval was ook een gaslek ontstaan bij de wegenwerken. De gasmaatschappij kwam ter plaatse om het lek te herstellen. Het kruispunt was urenlang afgesloten voor het verkeer. De lokale politie onderzoekt de zaak. De wagen stond geseind.

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier