Waalse buschauffeur veroordeeld tot fikse geldboete en rijverbod

Redactie KW

Een crash met een zware vrachtwagen eindigde deze morgen in de Brugse politierechtbank.

De 57-jarige Waal reed op 1 november met zijn zware vrachtwagen langs de snelweg in Leffinge. Op een gegeven moment ging hij met zijn verkeersreus van de weg. De man belandde de vrachtwagen in de gracht. “Gelukkig is het bij stoffelijke schade gebleven”, zei de politierechter gistermorgen. “Maar het is toch een bewijs dat rijden en drinken niet samengaan. Als je met zo’n vrachtwagen rijdt, zou je toch moeten beseffen dat drinken niet hoort.”

De chauffeur zelf verklaarde dat hij drie glazen wijn had gedronken in een periode van 2,5 uur. “Tijdens het middageten”, klonk het. De man viel naar eigen zeggen in slaap tijdens het rijden.

Zijn verleden pleitte echter ook niet bepaald in zijn voordeel. In 2010 en 2012 werd hij al eens veroordeeld voor rijden onder invloed. De politierechter veroordeelde hem deze keer tot een boete van 2.400 euro, waarvan de helft voorwaardelijk, en een rijverbod van drie maanden. Hij moet bovendien medische en psychologische testen afleggen om na te gaan of hij wel nog geschikt is om te rijden.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier