Vuurwerkstaafjes voor taart veroorzaken brand in De Kroon in Esen

Redactie KW

Zondag omstreeks 19.30 uur brak brand uit in de keuken van Feestzaal De Kroon in Esen. “Ik was net even weg uit de keuken toen ik een luide knal hoorde”, vertelt Steven Vermander, eigenaar van de zaak. “Ik haastte me naar de keuken en zag meteen al steekvlammen uit een kast slaan tot aan het plafond”

“Meteen ben ik beginnen blussen met de brandblusser die we staan hebben en ondertussen belde mijn echtgenote Lindsay de brandweer op. In de kast waren om een of andere reden de vuurwerkstaafjes voor op een taart beginnen branden. In diezelfde kast liggen ook de brandertjes zoals voor crème brûlée en samen moeten die de brand veroorzaakt hebben.”

De keuken van de feestzaal is nog maar recent helemaal vernieuwd met alle kasten in inox. De brandweer van Diksmuide was snel ter plaatse en kon grotere schade vermijden. Ook het politiekorps van de zone Polder kwam ter plaatse, onder andere om het verkeer in goede banen te leiden. Feestzaal De Kroon aan het Esenplein ligt vlakbij een scherpe bocht waarbij het tegenliggend verkeer elkaar niet kan zien komen.

Vuurwerkstaafjes voor taart veroorzaken brand in De Kroon in Esen

Het plafond in de keuken zal alvast moeten vernieuwd worden en ook de kast. “Alles wat in de kast zat, is kapot maar het kon heel wat erger geweest zijn. Het was toch wel schrikken”, besluiten eigenaars Steven en Lindsay. “We kunnen beginnen kuisen en kijken wat er nog allemaal kapot is.”

(ACK – foto’s ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier