Vrouw zwaargewond na fikse botsing op N8 in Alveringem

Redactie KW

Woensdagmorgen is een zwaar ongeval gebeurd op de N8 ter hoogte van Alveringem.

Een auto die uit de richting van Ieper kwam en naar Veurne reed, werd ter hoogte van ‘De Nieuwe Herberg’ in de flank aangereden door een kleine bestelwagen die uit een zijweg de weg op reed. Door de klap kwamen beide voertuigen in het veld en in de gracht terecht.

De bestuurster van de aangereden wagen zat gekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Daarvoor moest het dak van de wagen worden verwijderd. Na verzorging ter plaatse door de MUG-dienst van het ziekenhuis van Veurne werd ze zwaargewond maar bij bewustzijn naar het ziekenhuis overgebracht.

Vrouw zwaargewond na fikse botsing op N8 in Alveringem

In de bestelwagen vielen eveneens twee gewonden, ze werden ook naar het ziekenhuis overgebracht. Een brandweerman raakte lichtgewond toen hij over de gracht wilde springen. Hij moest worden verzorgd voor een verstuikte enkel. Door het ongeval was één rijstrook richting Veurne volledig versperd door de hulpdiensten. Er ontstond bij momenten een file omdat het verkeer er beurtelings langs de plaats van het ongeval moest voorbijrijden.

Op deze plaats zijn in het verleden al enkele zware ongevallen gebeurd, waarbij wagens werden aangereden door voertuigen die uit de zijweg kwamen.

(JT – Foto JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier