Vrouw wordt onwel en rijdt rakelings langs twee werkmannen over voetpad

Redactie KW

Beide mannen bleven ongedeerd, de vrouw werd uit voorzorg naar het ziekenhuis overgebracht.

Het ongeval gebeurde maandag rond 16 uur langs de Westkerksestraat in Westkerke. De vrouw reed er met haar wagen en kwam uit de richting van Oudenburg. Vlak voor de rotonde werd ze echter onwel. In plaats van rechts van de vluchtheuvel reed ze links en belandde zo tegen de balustrade aan het voetpad aan de overkant van de rijweg. Ze reed rechtdoor het voetpad over en botste tegen een werfkeet. Ze kwam uiteindelijk in het midden van het voetpad tot stilstand.

Ik zag de auto op één meter van mij passeren

Mike Dubois (24) uit Oudenburg en zijn collega Stijn Rys (18) uit Oostende waren op datzelfde voetpad aan het werk. Zij waren de gevelstenen van een huis in aanbouw op de hoek aan het plaatsen. “Ik zag de auto op één meter van mij passeren”, zegt Stijn. “Voor hetzelfde geld stond ik net een beetje verder en werd ik aangereden.”

Ook Mike beseft dat hij veel geluk had. “Ik hoorde een knal toen ze dat eerste paaltje aanreed”, vertelt hij. “Ik sprong wat achteruit en het volgende wat ik zag was die wagen die op het voetpad stil stond. Die was net in volle vaart op twee meter afstand gepasseerd. Het klinkt een beetje cliché, maar hoe meer ik er over nadenk hoe meer ik geloof dat ik aan veel erger ontsnapt ben.”

De bestuurster van de wagen kon nog op eigen houtje uitstappen. Maar volgens de werkmannen was de vrouw helemaal in paniek. De politie besliste dan ook om haar voor de zekerheid toch naar het ziekenhuis over te brengen. Een takeldienst kwam de gehavende wagen ophalen. Tijdens die werken werd de Westkerksestraat in de richting van Oudenburg afgesloten.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier