Vrouw uit Oostende al 6 maanden werkonbekwaam na banaal ongeval met vluchtmisdrijf

Redactie KW

Damienne Decoo (47) werd afgevoerd naar het ziekenhuis en onderging al een operatie aan de hernia die ze opliep na de aanrijding.

Op 12 mei van dit jaar reed Damienne met haar BMW langs de Leffingestraat in Oostende. De vrouw stond te wachten in de file toen ze plots achteraan aangereden werd. De aanrijder stapte uit zijn wagen en bekeek de schade. “Meteen daarna liep hij liep terug naar zijn wagen. Ik voelde meteen dat hij ging wegrijden en raakte nog uit mijn wagen om hem te proberen laten stoppen. Zonder succes, want hij reed door”, zegt Damienne.

Door de aanrijding liep de veertiger uit Oostende een hernia op. Ze onderging al een operatie en is tot vandaag nog steeds werkonbekwaam. De aanrijder, die via zijn nummerplaat kon opgespoord worden, kreeg maandagochtend een rijverbod van 3 maanden opgelegd, waarvan de helft met uitstel. Hij kreeg voor het vluchtmisdrijf een geldboete van 2.400 euro, waarvan 600 euro effectief. Als hij ooit nog met zijn wagen wil rijden zal hij ook opnieuw moeten slagen voor zijn praktisch en theoretisch rijexamen.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier