Vrouw uit Gistel breekt elleboog na fietsongeval met vluchtmisdrijf

© TLG
Redactie KW

Een 65-jarige vrouw uit Gistel moet zes weken het gips in na een ongeval met vluchtmisdrijf. Ze werd door een andere fietser aangereden. “Hij riep eerst of hij de ambulance moest bellen en reed toen gewoon door”, zegt ze.

Viviane Vanhoenacker (65) uit Gistel is verbouwereerd. Ze brak haar elleboog bij een fietsongeval en moet zes weken het gips in. Een onbekende fietser reed haar aan en liet haar liggen. “Ik zat te trillen van de shock”, zegt ze. “Maar daar leek die man zich niet over te bekommeren. Hij riep me toe of hij de ambulance moest bellen. Maar nog voor ik kon antwoorden, sprong hij op zijn fiets en was hij weg.”

Nog voor ik kon antwoorden, sprong hij op zijn fiets en was hij weg

Viviane reed maandagmiddag rond 14 uur in de Koolaerdstraat met haar fiets. Ze wilde op een gegeven moment de Tempelierstraat inrijden, maar toen ging het fout. “Die andere fietser kwam uit de tegenovergestelde richting, maar hij reed aan dezelfde kant als ik. Hij mocht daar helemaal niet rijden”, zegt ze. “Ik zag eigenlijk ook niet goed van waar hij precies opdook. Plots reed hij mijn voorwiel aan. Ik kon niet meer recht blijven en smakte op de grond.” De aanrijder fietste weg en Viviane krabbelde recht. Ze had heel wat pijn aan haar elleboog, maar liet zich gewoon door haar man oppikken. “Tot ik ‘s anderendaags wakker werd”, zegt ze. “De pijn was te erg en ik ben naar het ziekenhuis geweest. Daar bleek dat ik mijn elleboog gebroken had. Ze hebben me in het gips gestoken en dat zal zeker voor zes weken zijn.”

Weinig hoop

De gepensioneerde vrouw deed aangifte bij de politie, maar heeft er weinig hoop op. “Het was een fietser, hé. Dus een nummerplaat of zo kon ik niet voorleggen. Ik zou hem wel herkennen, mocht ik hem zien. Ik zal de komende tijd dus wel goed rond kijken. Ik schat dat hij een prille dertiger was”, zegt ze. “Ik kan nog begrijpen dat je in botsing komt. Dat gebeurt nu eenmaal. Maar dat betekent nog niet dat je je nadien zo moet gedragen.”

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier