Vrouw naar ziekenhuis na felle brand in appartementsblok in Westende

Redactie KW

Kort na de middag is brand uitgebroken in een appartementsblok op de hoek van de Meeuwenlaan en de Distellaan in Westende aan zee.

In het pand, dat grotendeels leeg staat, is onderaan een apotheek gevestigd. Brandweerkorpsen van Middelkerke en Oostende hadden heel wat moeite om de brand te bedwingen. De politie stelde een ruime perimeter in omdat de brand gepaard ging met veel rookhinder.

De brand is ontstaan in de keuken, waar een vrouw aan het koken was. Toen de vrouw even weg was en na enige tijd terug naar de keuken ging, stond die volledig in brand. Ze probeerde nog zelf te blussen, maar de vuurhaard was te fel. De vlammen verspreidden zich via de trap naar de tweede verdieping en de zolderverdieping, die voor de brandweer moeilijk te bereiken was. De brandweer moest een gat in het dak maken om bij de vuurhaard te geraken. Het volledige bovengedeelte is verloren.

De vrouw werd met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis overgebracht. De brandweer kreeg versterking van de ladderwagen van Oostende. De apotheek die onderaan het gebouw is gevestigd, werd zwaar beschadigd en gaat voor onbepaalde tijd dicht. De juiste oorzaak van de brand moet nog worden onderzocht. De brandweer bluste nog lange tijd na.

(JTV)

https://www.youtube.com/watch?v=AgU5b0jFMjM

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier