Vrouw lichtgewond na ongeval in Izegem

Redactie KW

Op het kruispunt van de Baronstraat en de Vijf Wegenstraat in Emelgem deed zich omstreeks 11.30 uur een ongeval voor waarbij een vrouwelijke bestuurder met haar bestelwagen tegen de vluchtheuvel knalde en kantelde. Haar twee kinderen bleven ongedeerd.

De vrouw die uit de Ardooiestraat kwam en de Baronstraat wilde inrijden, was wellicht verblind door de laagstaande zon en merkte de vluchtheuvel op het kruispunt niet op. De bestelwagen kantelde na de aanrijding en kwam op zijn zij terecht, waardoor de bestuurster niet meer uit de wagen kon.

De buren snelden onmiddellijk ter hulp en wisten de vrouw en de kinderen uit de wagen te bevrijden. De drie werden afgevoerd naar het ziekenhuis, maar naar verluidt geraakte de vrouw enkel lichtgewond en waren de twee kinderen ongedeerd.

Het was de uitbater van de kruidenierszaak op de hoek Johny Vanderheeren, die de vrouw hielp uit haar wagen. “De dame zat niet echt gekneld in de wagen. Maar door het feit dat de twee airbags waren geknald, stak de cabine van de bestelwagen vol poeder dat het ademen lastig maakte. Gelukkig konden we haar en de kinderen vlug bevrijden via de passagiersdeur.

Er was geen tweede wagen betrokken bij het ongeval. Brandweer en politie waren ook vlug ter plaatse.

(JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier