Vrouw laat het leven bij zwaar verkeersongeval in Woumen

De Iepersesteenweg lag bezaaid met brokstukken van beide wagens. © JTV
Redactie KW

Bij een zwaar verkeersongeval in Wouwen is afgelopen nacht een 27-jarige vrouw uit Brugge om het leven gekomen. Twee andere slachtoffers werden zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Het zou gaan om voormalig voetballer en spelersmakelaar Dirk De Vriese.

Het ongeval gebeurde rond 2.45 uur langs de Iepersteenweg in Woumen, een deelgemeente van Diksmuide. Buurtbewoners werden gewekt door een luide knal en verwittigden meteen de hulpdiensten. Uit de vaststellingen bleek dat een Porsche er frontaal in botsing kwam met een Volvo. De passagiers van de Porsche, een 27-jarige vrouw uit Brugge, overleefde de klap niet. De bestuurder van de Porsche, een 58-jarige man uit Knokke-Heist, werd met zeer zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

De vrouw overleefde de klap niet.
De vrouw overleefde de klap niet.© psd

Ook de bestuurster van de Volvo, een 28-jarige vrouw uit Lo-Reninge, raakte zwaargewond. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. De rijbaan was lange tijd afgesloten voor alle verkeer. Door de hevige klap lag het wegdek over tientallen meters bezaaid met brokstukken. Ook het motorblok van de betrokken Volvo lag in het midden van de rijbaan. De brandweer ruimde de brokstukken van het wegdek.

Het zou gaan om voormalig voetballer en spelersmakelaar Dirk De Vriese. Het parket liet zaterdagmiddag weten dat de dynamiek van het ongeval in Woumen nog altijd niet duidelijk is, het is wachten op de bevindingen van de deskundige. Het parket laat wel nog weten dat de verwondingen van de zwaargewonde slachtoffers niet levensbedreigend zijn.

(PSD/MM/MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier