Vrouw die vluchtmisdrijf pleegde na dodelijk ongeval in Tielt ‘verteerd door emoties’

Op de Tieltse Ringlaan gebeurde zaterdagnacht omstreeks 4.30 uur een dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf. © PJD
Redactie KW

De Brugse onderzoeksrechter heeft de 24-jarige vrouw aangehouden die zondag vluchtmisdrijf pleegde na een dodelijk ongeval in Tielt. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. De verdachte gaf zich zondagmiddag zelf aan bij de politie.

Rond 4.30 uur zondagochtend werd een man aangereden langs de Ringlaan in Tielt. Het levenloze lichaam van de 26-jarige Pool werd kort nadien opgemerkt door een voorbijganger. Zondagmiddag ging een jonge vrouw zich dan zelf aangeven bij de politie. Over de inhoud van haar verklaringen is nog niets bekend. Een alcoholtest, uiteraard uren na het ongeval uitgevoerd, bleek wel negatief. De vrouw woont in Pittem en heeft een blanco strafblad.

Volgens haar raadsman meester Nico Maes reageert de verdachte heel emotioneel op de feiten. In het belang van het onderzoek wil de verdediging niets kwijt over de inhoud van het dossier. “Mijn cliënte wordt verteerd door emoties. Het verdriet is enorm”, aldus Nico Maes. “Voor de nabestaanden van het slachtoffer zijn het bijzonder zware tijden, maar ook voor haar is dit lastig om dragen. Dat wordt vaak uit het oog verloren.”

“In het belang van mijn cliënte wil ik voorlopig geen inhoudelijke verklaringen afleggen. Ik heb er al met haar over gepraat, maar waarom ze weggereden is kan en mag ik niet zeggen. De onderzoeksrechter zag alvast voldoende redenen om haar aan te houden. Ik hoop dat de raadkamer haar aanhouding niet zal verlengen. Ik zie namelijk geen reden om haar nog langer in de cel te houden.”

De vrouw verschijnt vrijdag voor de raadkamer. Die zal beslissen over haar verdere aanhouding.

(BELGA/AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier