Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst redt Nederlandse zeilboot en bemanning van zandbank

De opvarenden werden met een sleeptros geholpen.
Redactie KW

De Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst (VBZR) redde vannacht een Nederlandse zeilboot met vier bemanningsleden aan boord. Ze waren vastgelopen op een zandbank.

De Nederlandse zeilboot, De Quatro Matre, stuurde een alarmsignaal uit omdat het schip was vastgelopen op een zandbank bij het binnenvaren van de haven van Blankenberge. Na twaalf minuten was de reddingsboot van de VBZR al ter plaatse. Die kon uiteindelijk voorkomen dat de zeilboot – die al wild in het water aan het schommelen was – stuk sloeg tegen de betonnen palen van het staketsel. Het reddingsschip De Sterken Dries wierp een sleeptros uit en kon de zeilboot op die manier uit de brandingsgolven en over de zandbank trekken.

Een kleine twintig minuten later meerden beide boten alweer veilig aan. Maandag wordt er in het gebied opnieuw gebaggerd. “Hopelijk zal deze zandbank dan ook snel weg zijn”, klinkt het bij de mensen van de VBZR. In een filmpje op de Facebookpagina van VBZR is te zien hoe met een sleeptros de zeilboot in moeilijkheden uit de zandbak wordt getrokken.

Het filmpje kan je bekijken via de Facebookpagina van de Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst: https://www.facebook.com/VBZR.SAR

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier