Vrijspraak voor trucker na dodelijk ongeval met motorrijder

Redactie KW

Een 49-jarige vrachtwagenchauffeur uit Wingene is in de Brugse rechtbank vrijgesproken voor het ongeval waarbij Costa Cannidis (54) om het leven kwam. De motorrijder uit Roeselare belandde op 26 mei 2016 met zijn Harley Davidson onder de wielen van de truck aan de Rysselendemolen.

De 54-jarige motorrijder overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Zijn familie vroeg ruim 10.000 euro morele schadevergoeding, maar kreeg een koude douche te verwerken. “Toch voelde we de bui al hangen”, reageren de ouders van Costa. De advocaat van de trucker vroeg tijdens de vorige zitting al de volledige vrijspraak en stelde dat de aanrijding onvermijdbaar was voor zijn cliënt. Vooral de positionering, op zeer korte afstand, en een eerder inhaalmanoeuvre langs rechts van de motorrijder vormde voor de verdediging hét bewijs.

De politierechter volgde hun standpunt en sprak de vrachtwagenchauffeur volledig vrij. Christos Cannidis en Arlette Debrabandere, de ouders van de verongelukte motorrijder, zijn ontgoocheld in het vonnis. “Wij kunnen onmogelijk begrijpen dat hij onze zoon niet heeft opgemerkt”, zegt Arlette. “Dat zowel hij als Costa bij dezelfde maatschappij verzekerd waren, is volgens ons beslist geen voordeel. Verder willen we er geen commentaar over geven, mijn man kan er zelfs niet over praten. Hij heeft een stevige mentale tik gekregen na de dood van Costa en heeft het nog elke dag bijzonder moeilijk.”

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier