Vriendin en vader Rekkemse trucker: “Hij heeft een goede engelbewaarder”

Vriendin Jana Kindt en vader Orlando de Winter. © Nicolas Verhaeghe
Redactie KW

Op vrijdag 26 januari raakte Kindsey De Winter (27) uit Rekkem in de buurt van Rijsel betrokken bij een zwaar ongeval met zijn vrachtwagen. “Volgens de Franse wegpolitie en een getuige heeft zijn vrachtwagen links een klapband gekregen. Daarna begon het gevaarte te slingeren waarna hij tegen een stilstaande vrachtwagen botste die op de pechstrook stond”, zegt zijn vader Orlando De Winter. “Van zijn truck blijft niet veel over…”

De vrachtwagenchauffeur, die werkt voor transportbedrijf Van De Mierop uit Izegem, vertrok rond drie uur richting Arras. Op de A1 van Rijsel naar Parijs liep het jammer genoeg mis. De truck kreeg links een klapband waarna het gevaarte begon te slingeren. Hij botste tegen een andere vrachtwagen die nog om onduidelijke redenen op de pechstrook stond en kwam tot stilstand tegen een geluidsscherm.

Vriendin en vader Rekkemse trucker:
© Nicolas Verhaeghe

Toen de ambulance ter plaatse kwam, lag Kindsey al in coma. “Ze hebben hem in Rijsel onmiddellijk geopereerd en een grote bloedklonter succesvol weggenomen. Ook zijn sleutelbeen was gebroken en er waren spieren in zijn onderrug gescheurd. Er zijn nog klonters, maar de dokters kunnen die nu niet operatief verwijderen. Ze hopen deze nu met medicatie weg te krijgen. We hopen nu dat de druk in zijn hersenen niet meer toeneemt”, aldus Orlando.

“Ik zou toch graag hebben dat hij niet opnieuw in een vrachtwagen stapt” – vader Orlando

“Het is nog altijd niet duidelijk waarom de andere vrachtwagen daar stilstond op de pechstrook. Normaal mag men daar nooit stilstaan behalve dan bij een reële pech aan het voertuig”, weet Orlando. De vader van Kindsey kan het weten want de 55 jarige Rekkemnaar is sinds 1985 alsook camionchauffeur bij Van De Mierop. “Ik heb hem vier jaar geleden bij het bedrijf binnen geloodst. Kindsey was onmiddellijk een voorbeeldig chauffeur. Ik heb vrijdag zijn bestuurderskaart gezien en die was perfect in orde. Hij had amper 19 kilometer gereden alvorens het ongeval plaatsvond”, zegt Orlando.

Vriendin en vader Rekkemse trucker:
© Nicolas Verhaeghe

De verhakkelde trekker van zijn zoon heeft Orlando ook gezien. “Daar blijft niet veel meer van over. Hij moet een goede engelbewaarder hebben. Het is een magere troost maar die dag vervoerde hij gelukkig een lading tapijten waardoor de truck veel lichter woog dan gebruikelijk. Die situatie heeft zeker en vast een impact gehad toen hij tegen de andere truck botste”, verteld Orlando.

Hoopvol

De toestand van Kindsey is nu nog altijd kritiek maar stabiel. “Hij ligt momenteel in het universitaire ziekenhuis van Rijsel, een van de beste van het land. We mogen hem wel iedere dag een bezoek brengen maar slechts met twee man en maar één uurtje per dag. Ze zijn daar héél streng. Maar hij is in goede handen, wij zijn en blijven hoopvol“, zegt Orlando.

Kindsey ligt momenteel in een kunstmatige coma. “Als de druk op zijn hersenen niet meer vergroot, zullen de dokters proberen om hem uit de coma te halen. Dit is voor ons toch wel goed nieuws, alvast beter dan de eerste dag waar ze ons vertelden dat we ons op het ergste moesten voorbereiden. In ieder geval zou ik toch het liefst hebben dat hij niet meer terug in een vrachtwagen zou stappen”, besluit Orlando. (Nicolas Verhaeghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier