Vrienden organiseren inzamelactie na brand die frituur Joske vernielde

Frituur Joske © GF
Redactie KW

Enkele vriendinnen organiseren een aantal acties met de bedoeling het getroffen gezin een financieel duwtje in de rug te geven.

In de nacht van dinsdag 21 op woensdag 22 juli ging de zaak en de woning van Daisy en Alain in de vlammen op. Het koppel was net op reis vertrokken, de dochter was alleen thuis. Het meisje werd gelukkig tijdig gewekt door het brandalarm en kon zich nog in veiligheid brengen. Maar voor de zaak én het woongedeelte van het pand, was het te laat.

De frituur was nog niet lang geleden compleet gerenoveerd, maar van het interieur blijft niets meer over. Een harde domper voor uitbaters Daisy en Alain, die al meer dan twintig jaar hard werken voor hun droom. Indertijd nog begonnen met een authentiek klein frietkotje, is de zaak uitgebreid tot een moderne en goed draaiende eetgelegenheid die liefhebbers uit de ruime omgeving naar Westrozebeke wist te lokken.

Vrienden organiseren inzamelactie na brand die frituur Joske vernielde

Vrienden organiseren inzamelactie na brand die frituur Joske vernielde

Een ramp, vinden ook de vrienden en andere klanten van het getroffen gezin en dus besloten Elien Trioen en Petra Vanwildemeersch alvast om niet bij de pakken te blijven zitten. Er werd een rekening geopend waar mensen geld kunnen storten en er volgt normaal gezien ook een pannenkoekenverkoop. Ook een benefiet behoort tot de mogelijkheden, maar daarover ligt nog niks vast. “Heel Westrozebeke is hiervan geschrokken”, vertelt Elien. “We moeten iets doen.”

(FV)

>> Wie het gezin wil steunen kan dat op rekeningnummer BE14 0835 5992 1183

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier