Vrachtwagenchauffeur volledig verantwoordelijk gesteld aanrijding met fietsster

Redactie KW

Een 50-jarige vrachtwagenchauffeur is in de Brugse politierechtbank volledig verantwoordelijk gesteld voor het zware verkeersongeval waarbij fietsster Annelies W. (32) zwaargewond raakte.

De 32-jarige verpleegster Annelies W. uit Assebroek fietste op 5 juni vorig jaar langs de Sint-Pieterskaai in Brugge in de richting van de Scheepsdalebrug. Op het kruispunt met de Vaartstraat liep het omstreeks 8 uur volledig mis. De vrouw kruiste het kruispunt toen het licht op groen stond. Op dat moment draaide een vrachtwagen van supermarktketen Colruyt dezelfde straat in. De 50-jarige chauffeur uit Henegouwen merkte de vrouw te laat op, waardoor ze meters ver werd meegesleurd onder de zware vrachtwagen. Het slachtoffer liep daarbij zware verwondingen op.

De politierechter beval extra onderzoek om de omstandigheden nader te onderzoeken. Ook de fiets van het slachtoffer onderging een controle, daar de verdediging aanhaalde dat het een elektrische fiets betrof. Toch kwam de politierechter tot de conclusie dat de volledige verantwoordelijkheid van het ongeval bij de vrachtwagenchauffeur ligt.

Voor slachtoffer Annelies een grote opluchting. “Ze is blij dat de zaak eindelijk is afgerond. Er wacht haar nu nog steeds een lange revalidatie. Binnenkort moet ze ook nog enkele operaties ondergaan. Sinds het ongeval mijdt ze wel de plek waar het gebeurde. De gevolgen van het ongeval zijn zeker nog niet achter de rug. Ook werken lukt haar al een jaar niet meer”, zegt haar advocaat Johan Persyn. De vrouw kreeg een provisionele schadevergoeding van 1.500 euro toegewezen.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier