Vrachtwagenbestuurder uit Torhout reed onder invloed kind van 8 aan

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 57-jarige vrachtwagenbestuurder uit Torhout verscheen maandagmorgen voor de politierechter na een ongeval met een achtjarig fietsertje. Het jongetje liep enkel lichte verwondingen op, maar de man had wel gedronken.

Het ongeval gebeurde net na de eerste schooldag van Nilay Bout (8) uit Jabbeke. Het jongetje was na school nog wat gaan fietsen met zijn papa. Toen ze terug naar huis keerden ging het aan het zebrapad over de Gistelsteenweg fout. De jongen werd er op zijn fiets aangereden door een vrachtwagen. Hij viel gelukkig weg van de mastodont en belandde zo niet onder de wielen.

De 57-jarige Torhoutenaar die met de vrachtwagen reed, moest zich in de politierechtbank verantwoorden. De zaak werd onmiddellijk uitgesteld omdat er nog enkele punten in orde gebracht moeten worden. Wel werd duidelijk dat de man zichzelf niet schuldig acht voor het ongeval. “Hij is eerst en vooral blij dat alles goed gaat met het jongetje”, zegt zijn advocaat Jan Dekersgieter. “Maar het jongetje werd door het achterwiel aangereden. Volgens ons was hij dan ook aan het ‘wrikkelen’ met zijn fietsje en tikte hij zo de vrachtwagen aan.”

Dat de bestuurder teveel gedronken had, geeft hij dan wel weer toe. Hij had naar eigen zeggen twee pinten gedronken. Met 4,5 promille bleef hij onder de wettelijke grens voor gewone autobestuurders. Maar voor professionele chauffeurs ligt die grens lager. En dus wordt hij ook vervolgd voor rijden onder invloed.

De papa en zijn zoontje stelden zich geen burgerlijke partij voor het ongeval. Zij zullen als zwakke weggebruiker hoe dan ook vergoed worden. Op 11 september gaat de zaak verder.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier