Vrachtwagen stort van E17 en vat vuur, dodelijk ongeval in staart van file

© KB
Redactie KW

Maandagvoormiddag rond 10.30 uur gebeurde een zwaar ongeval op de E17 richting Kortrijk. Ter hoogte van de Gaverranch in Harelbeke week een vrachtwagen om nog onbekende reden van zijn rijvak af en stortte hij naast de snelweg naar beneden. In de file die ontstond na het eerste ongeval deed zich een tweede, dodelijk ongeluk voor.

De vrachtwagenbestuurder verloor om nog onduidelijke reden de controle over zijn stuur en week van zijn rijvak af. Ter hoogte van de Harelbeekse Gaverranch, langs de E17, stortte de vrachtwagen verschillende meters naar beneden. Door het ongeval vatte de cabine vuur. De bestuurder kon zichzelf nog voor de aankomst van de hulpdiensten bevrijden en in veiligheid brengen. Toch werd de lichtgewonde bestuurder ter verzorging overgebracht naar het AZ Groeninge te Kortrijk.

De vrachtwagen raakte ook een andere vrachtwagen en die moest ook worden getakeld. Er is een rijstrook versperd en de takeling zal nog een tijd duren.

https://www.youtube.com/watch?v=rJr5ZOVH5Hc

Dodelijk ongeval

Door het ongeval is het ondertussen in de richting van Kortrijk erg lang aanschuiven geblazen. In de staart van de file van het vrachtwagenongeval zich net voorbij de afrit Deerlijk nog een tweede ongeluk voor. Bij die kop-staartaanrijding, rond 12.30 uur waarbij een bestelwagen inreed op een oplegger, kwam de passagier van de bestelwagen om het leven.

In de staart van de file botste een bestelwagen op een oplegger. De chauffeur van die bestelwagen liet daarbij het leven.
In de staart van de file botste een bestelwagen op een oplegger. De chauffeur van die bestelwagen liet daarbij het leven.© MV

Bestuurders wordt aangeraden de E17 te vermijden. Wie van Gent naar Kortrijk rijdt, kiest best de E40 tot in Brugge en daarna de E403. Op de E17 zelf blijven de rechterrijstrook en de pechstrook afgesloten voor alle verkeer. Ook de Iepersestraat in Harelbeke is afgesloten. Het verkeer in de regio Deerlijk-Waregem ondervindt heel wat hinder.

(KB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier