Vrachtwagen ramt tunnel op N31, verschillende wagens beschadigd

© JVM
Redactie KW

Op de N31 expressweg in Sint-Andries Brugge gebeurde even voor 19 uur een spectaculair ongeval. Een vrachtwagen met een te hoge lading kwam in aanraking met de tunnel onder de Gistelsesteenweg.

De klap moet hevig geweest zijn, want een stuk van de tunnel kwam naar beneden, samen met verschillende onderdelen van de lading. Verschillende auto’s en een vrachtwagen kregen brokstukken op, tegen of onder hun voertuig. Een wagen kwam tegen de betonafsluiting terecht, omdat een onderdeel van de lading zich onder zijn voorwielen had geboord en de wagen niet meer kon sturen. In totaal deelden vier personenwagens en één vrachtwagen in de brokken.

De vrachtwagen die tegen het tunnelplafond reed, had blijkbaar niets gemerkt van de botsing en zette zijn weg richting Zeebrugge gewoon verder zonder te stoppen. De wegpolitie deed de vastellingen van het ongeval en stelt een onderzoek in naar de vrachtwagen. Door het ongeval was de N31 richting Zeebrugge volledig versperd en diende het verkeer omgeleid te worden, wat voor heel wat file zorgde. Niemand raakte gewond. De brandweer kwam ter plaatse om de brokstukken te ruimen.

(JVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier