Vrachtwagen op middenberm, politie noteert nummerplaten van bestuurders die foto’s nemen

Redactie KW

De chauffeur van het gevaarte verloor de controle over het stuur woensdag omstreeks 17 uur op de E403, ter hoogte van Torhout.

Door een ongeval met een vrachtwagen is er ernstige verkeershinder op de E403 richting Kortrijk ter hoogte van Torhout. Dat meldden de wegpolitie en het Vlaams Verkeerscentrum. Een vrachtwagen belandde er door de middenberm en kwam op zijn zij terecht. De chauffeur bleef ongedeerd, een passagier moest voor controle naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 17.30 uur in de richting van Kortrijk. Bestuurders moeten de E403 in Torhout verlaten en opnieuw op rijden in Lichtervelde. Het verkeer kan er wel nog over de pechstrook. Door de brokstukken ondervindt het verkeer richting Brugge ook hinder. Tussen Lichtervelde en Torhout staat een file.

Vrachtwagen op middenberm, politie noteert nummerplaten van bestuurders die foto's nemen

De vrachtwagen, die cacaopoeder vervoerde, ramde de metalen afsluiting tussen beide rijrichtingen en een potrel boorde zich daarbij door het voertuig. Daardoor is het niet eenvoudig om het gevaarte te takelen. De vrachtwagen brak bovendien in twee, waardoor de lading cacaopoeder eerst nog moet worden overgeladen.

Het ongeval krijgt veel bekijks, maar het is af te raden om een plaatje te schieten, want de politie staat aan beide kanten opgesteld om nummerplaten te noteren van bestuurders die een foto nemen met hun smartphone. Zij kunnen zich verwachten aan een boete.

Vrachtwagen op middenberm, politie noteert nummerplaten van bestuurders die foto's nemen

Vermoed wordt dat de hinder tot woensdagavond laat kan duren. Het verkeer over langere afstand maakt het best gebruik van de E40 en de E17.

(BELGA/JVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier