Vrachtwagen knalt op wagen die van oprit de straat op was gebold

Redactie KW

De bestuurder van de wagen was vergeten zijn handrem aan te trekken.

In de Zandvoordestraat in Oostende vond maandagmiddag een opvallend verkeersongeval plaats. Een vrachtwagen reed er een personenwagen aan, die vanop een oprit van een woning de weg was op gerold. De eigenaar van de auto was vergeten om de handrem aan te trekken.

Het ongeval gebeurde rond 12.30 uur. De vrachtwagenbestuurder werd verrast toen er plots vanop een oprit van een woning een wagen voor zijn neus opdook. De chauffeur kon een aanrijding niet meer vermijden, en raakte de auto vol in zijn zijde. De wagen werd weggekatapulteerd en kwam tot stilstand tegen de omheining aan de overkant van de straat. De eigenaar zag zijn auto volledig vernield door een vergetelheid. “Blijkbaar ben ik de handrem vergeten aan te trekken”, zucht de man. “Ik hoorde een luide knal, en ben meteen naar buiten gelopen. Ik had aanvankelijk niet eens door dat het mijn wagen was die aan de overkant tegen de struiken stond. We hebben pech dat er net op dat moment verkeer passeerde. Maar tegelijkertijd mogen we gelukkig zijn dat er geen fietser betrokken raakte. Dan hadden de gevolgen nog groter zijn. Nu gaat het enkel om materiële schade.”

Takeldienst Degrave uit Middelkerke kwam ter plaatse om de vrachtwagen te takelen. VAB takelde de auto. De politie kwam regelde het verkeer tijdens de takelwerken.

(DJ / foto DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier