E403 ter hoogte van Roeselare niet langer afgesloten na reeks ongevallen

De lading van de gekantelde vrachtwagen in Lichtervelde, bestaande uit metalen rekstellingen, ligt verspreid op de pechstrook. © GS
Redactie KW

Op de E403 in de richting van Brugge gebeurden woensdag kort na de middag drie ongevallen. De snelweg werd tijdelijk afgezet ter hoogte van Roeselare. Eén bestuurder raakte lichtgewond. De weg is ondertussen opnieuw vrijgemaakt, zo bevestigt het Vlaams Verkeerscentrum.

Een eerste ongeval vond plaats rond de middag ter hoogte van de afrit Lichtervelde, waardoor een file ontstond. In de staart van die file kantelde kort daarna een vrachtwagen. Zijn lading metalen buizen belandde op de pechstrook. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.

Omstreeks 14 uur gebeurde dan opnieuw een ongeval ter hoogte van de afrit Roeselare-Beveren. Een bestuurder had de file te laat gezien en reed in op een vrachtwagen. Hij raakte lichtgewond en werd voor verdere verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Kinderen op de weg

Volgens de federale wegpolitie was de situatie tijdelijk erg chaotisch, er was zelfs sprake van kinderen op de weg. Uit veiligheidsoverwegingen besloot de politie om de snelweg ter hoogte van de afrit Roeselare-Beveren af te sluiten. Alle verkeer op de E403 richting Brugge moest de snelweg verlaten via de afrit 8 Roeselare-Beveren en omrijden via Torhout.

Ondertussen komt het verkeer opnieuw op gang, zo bevestigt de wegpolitie. Er is één rijstrook vrijgemaakt en de voertuigen werden getakeld.

(GS/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier