Vrachtwagen in sloot langs E403-afritweg in Torhout

© Johan Sabbe
Redactie KW

Vrijdagmorgen omstreeks 7.15 uur is langs de E403-afritweg in Torhout een zware vrachtwagen in de diepe sloot parallel met de rijweg beland. De chauffeur liep gelukkig geen verwondingen op.


© Johan Sabbe

Tijdens de spits en in druilerig weer veroorzaakte het ongeval vanzelfsprekend heel wat verkeershinder. Gelukkig was het wegdek van de afritweg zelf niet versperd en kon het verkeer na een tijdje weer langsrijden.

Vrachtwagen in sloot langs E403-afritweg in Torhout


© Johan Sabbe

Hulpdiensten naar verkeerde locatie

De precieze omstandigheden van het ongeval moeten nog uitgeklaard worden. Misschien heeft de chauffeur van de vrachtwagen, die uit de richting van de autosnelweg kwam, moeten uitwijken en is hij zo in de diepe sloot tussen de afritweg en de Ventweg Noord beland. Of misschien is hij in slaap gedommeld. Hij was voor het transportbedrijf Messelis uit Gits op weg met een lading zand. De Torhoutse brandweer diende flink op te ruimen.

Vrachtwagen in sloot langs E403-afritweg in Torhout


© Johan Sabbe

De materiële schade was aanzienlijk, maar de chauffeur zelf liep geen verwondingen op. De beller naar de dienst 100 had een ongeval langs het landelijke deel van de Bruggestraat in Torhout gesignaleerd, waardoor de hulpdiensten eerst naar die verkeerde locatie reden en wat tijd verloren.

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier