Voorwaardelijke celstraf voor Michel Van Den Brande voor dodelijk arbeidsongeval

© BELGA
Redactie KW

Stellingbouwer Michel Van Den Brande uit Blankenberge, bekend van het programma The Sky Is the Limit is in de correctionele rechtbank van Brugge veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 8 maanden en een geldboete van 9.000 euro, waarvan de helft met uitstel.

Hij stond terecht voor een dodelijk ongeval op 6 mei 2014 aan de Magdalenakerk in Brugge en riskeerde een effectieve celstraf van één jaar.

Een 29-jarige jongeman uit Deinze stond op acht meter hoogte toen hij een buis van zeven kilogram tegen zijn achterhoofd kreeg. Kenny Demeyer viel naar beneden en was op slag dood. Het arbeidsauditoraat dagvaardde Van den Brande en zijn bedrijf voor onopzettelijke doding en het niet-respecteren van de sociale wetgeving. Zo gebeurden er nog andere ongevallen door de gebrekkige veiligheid binnen het bedrijf.

Bij de behandeling vond VDB het beter om ‘s ochtends een liedje te zingen bij Siska Schoeters dan zelf naar de rechtbank af te zakken. “Een gebrek aan respect“, vond de familie van het slachtoffer. Ook vandaag stuurde hij zijn kat naar de rechtbank. Zijn bedrijf Kontrimo kreeg voor de inbreuken een geldboete van 36.000 euro. De ouders van het dodelijk slachtoffer moet hij elk een morele schadevergoeding betalen van 5.000 euro.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier