Voorwaardelijke celstraf voor man die eigen huis en zaak in Beveren-Leie in brand stak

© Foto a-NSK
Redactie KW

Abdil O., een 39-jarige Waregemnaar, is dinsdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden voor brandstichting.

Daarvan is alleen de periode van voorlopige hechtenis effectief. De man stak in 2013 zijn eigen woning en pitazaak in Beveren-Leie in brand.

De brandstichting was het gevolg van een aanslepende ruzie tussen de beklaagde en zijn vrouw. Selek O. dreigde ermee haar man het huis uit te zetten. Uit pure woede knipte Abdil daarop de mazoutslang door. Hij ving de gelekte mazout op in een emmer en goot die vervolgens leeg in de gang van het huis. De mazout stak hij nadien met behulp van een stuk karton in brand. Toen de brand uitbrak, waren Selek O. en haar twee kinderen er al in geslaagd om hun woning te verlaten. Korte tijd later sloeg ook de brandstichter op de vlucht. Hij vluchtte naar zijn thuisland Turkije, maar bleef ook van daar zijn echtgenote bedreigen.

De man riskeerde een gevangenisstraf van 37 maanden. Intussen hebben Abdil O. en Selek O. zich verzoend. Ze wonen opnieuw samen en ook hun pitazaak is opnieuw open.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier