Voormalige drankencentrale Decuypere in Kuurne verwoest door brand

Redactie KW

Een uitslaande brand heeft vrijdagavond de voormalige drankencentrale Decuypere gelegen in de Boudewijnstraat in Kuurne volledig verwoest.

Het was de buurman die het vuur opmerkte en de hulpdiensten verwittigde. De brandweerposten van Kuurne en Harelbeke kwamen ter plaatse maar bij hun aankomst stond de volledige opslagplaats al in lichterlaaie. De hulpdiensten zorgden ervoor dat het vuur niet kon overslaan naar de aanpalende woningen en een andere loods en moesten geruime tijd nablussen. Een gedeelte van een zijmuur stortte in.

De vroegere uitbaters van de drankencentrale, verhuurden momenteel het gebouw waar de brand uitbrak aan Mak Grig Zetels. Door de brand ging de volledige inboedel verloren, de vlammen vonden een gretige prooi aan de stof en het hout waaruit de sofa’s waren gemaakt. Volgens burgemeester Francis Benoit die ook ter plaatse kwam, wijst alles erop dat de brand zou ontstaan zijn aan een zekeringskast en kortsluiting wellicht aan de oorzaak ligt van deze verwoestende brand.

Door de massale aanwezigheid van de brandweer was er een tijdlang geen verkeer mogelijk in de Koning Boudewijnstraat, er werd een tijdelijke omleiding voorzien. Gedurende een half uur was er een stroomonderbreking in de onmiddellijke omgeving. Er vielen bij de brand gelukkig geen gewonden en ook de omliggende woningen liepen geen schade op door het vakkundige optreden van de brandweer.

(NSK)

Voormalige drankencentrale Decuypere in Kuurne verwoest door brand

Voormalige drankencentrale Decuypere in Kuurne verwoest door brand

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier