Voetganger overleden na aanrijding, chauffeur in Renault pleegt vluchtmisdrijf

14/10/14 om 09:42 - Bijgewerkt om 09:42

Bron: Kw

Iets na 15 uur maandagnamiddag gebeurde er een dodelijk verkeersongeval in de Beselarestraat in Beselare.

Voetganger overleden na aanrijding, chauffeur in Renault pleegt vluchtmisdrijf


Een man van 61 jaar die de weg dwarste, werd er aangereden en werd hierbij zwaar geraakt. De wagen, volgens getuigen een voertuig met Franse nummerplaat, reed in volle vaart verder. De man lag zwaargewond op de rijweg. De toegesnelde hulpdiensten uit Ieper deden al het mogelijke om het leven van de man te redden. Uiteindelijk verloor de man de strijd en overleed ter plaatse.

De politie zette meteen ook een zoekactie op naar het voertuig dat, ook al weer volgens getuigen, richting Wervik reed. Mogelijk bieden de camera's aan de grensovergang meer duidelijkheid over de dader. De brandweer kwam ook ter plaatse met de tent om het slachtoffer aan het oog van de omstanders te onttrekken. Het Parket doet ook het nodige onderzoek.

Gezocht: limoenkleurige Renault Mégane

Op haar Facebookpagina heeft de politiezone Arro Ieper alvast een oproep gedaan om uit te kijken naar een auto met een verbrijzelde voorruit. "Naar aanleiding van een ongeval in Beselare zijn wij op zoek naar een limoenkleurige Renault Megane met Franse nummerplaat. Door dit ongeval heeft de wagen een verbrijzelde voorruit. Indien u deze auto opmerkt, bel dan onmiddellijk naar 057 230 500."

Voetganger overleden na aanrijding, chauffeur in Renault pleegt vluchtmisdrijf


"Het ongeval gebeurde omstreeks 15.09 uur in de Beselarestraat in de richting van Kruiseke", geeft hoofdcommissaris Georges Aeck meer uitleg. "Het slachtoffer uit Zonnebeke was uit zijn auto gestapt en werd aangereden. Hij is ondertussen overleden. De bestuurder van de Renault, die het ongeval veroorzaakte, reed weg richting autosnelweg. Het gaat dus om een geval van vluchtmisdrijf."

(WVG/TOGH - Foto WVG)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!