Voetganger in coma na aanrijding in Brugge

Redactie KW

De man die dinsdagochtend in Brugge aangereden werd door een vrachtwagen wordt in een kunstmatige coma gehouden. Zijn toestand is kritiek.

Een 65-jarige Roemeen die zijn familie in Brugge kwam bezoeken, werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer liep ernstige verwondingen aan beide benen op.

Het verkeersongeval gebeurde rond 11 uur op het kruispunt van de Sint-Pieterskaai en de Krakeleweg. Toen het verkeerslicht op groen sprong wilde een lichte vrachtwagen rechts de Sint-Pieterskaai opdraaien. Op datzelfde moment wilde het slachtoffer de weg oversteken. Ook voor hem stond het licht op groen. Wellicht heeft de bestuurder van de vrachtwagen de voetganger gewoon niet opgemerkt.

De Roemeense man kwam onder het rechtervoorwiel van de vrachtwagen terecht. Hij raakte hierbij ernstig gewond aan beide benen en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Ook de bestuurder van de vrachtwagen moest naar het ziekenhuis. De 44-jarige man uit Dilbeek was in shock door het ongeval.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier