Vincent Van Quickenborne ontkent dat allochtone groep geviseerd wordt in Kortrijk

19/04/17 om 16:58 - Bijgewerkt om 16:57

Kennissen en sympathisanten van de dertiger die zichzelf in brand stak voor de politierechtbank in Kortrijk houden woensdag om 17 uur een vreedzame actie voor die rechtbank.

Vincent Van Quickenborne ontkent dat allochtone groep geviseerd wordt in Kortrijk

© BELGA

Ze willen zo steun betuigen aan de man. Initatiefnemer Jamal Qnioun vindt dat allochtone handelaars "gepest" worden, maar burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld) ontkent dat zij geviseerd worden.

"Dit soort controles op handelszaken komen er niet op mijn initiatief, maar worden georganiseerd door de sociale inspectie, de politie en tal van andere diensten onder toezicht van de arbeidsauditeur", zegt Van Quickenborne. "Als er zware inbreuken worden vastgesteld, beslist het parket om de zaak te verzegelen. Dat is in de situatie van deze man ook gebeurd.""

De burgemeester benadrukt nog dat dit soort controles de voorbije jaren bij tal van handels- en horecazaken uitgevoerd werd. "Er is nooit sprake van controles gericht tegen een bepaalde groep", zegt hij. "Het gaat steeds om zaken met een ernstig risico op inbreuken."

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!